MODIFICAREA MODIFICARII

Pentru ca am promis ca voi da cateva detalii cu privire la modul de lucru al angajatorilor cu Inspectoratele Teritoriale de Munca prin intermediul prestatorilor inregistrati la acestea, iata care sunt astazi datele problemei:

HG 500/2011 privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor prevede:

(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

(7) Prestatorii prevazuti la alin. (6) nu pot subcontracta, la randul lor, serviciile de completare si transmitere a registrului incredintate de angajator.

(8) In situatia prevazuta la alin. (6), angajatorul are obligatia informarii, in scris, a inspectoratului teritorial de munca despre incheierea contractului de prestari servicii.

(9) Contractarea serviciului de completare si transmitere a registrului nu exonereaza angajatorul de obligatiile stabilite de prezentul act normativ.

(10) Angajatorii/prestatorii care opereaza efectiv in registru au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale salariatilor angajatorilor, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

(11) Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei se stabilesc prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Aceasta este o parte din textul Hotararii de Guvern, pe care contribuabilii trebuie sa o respecte incepand cu data de 01 august 2011. Dar mult asteptatul Ordin al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale se pare ca are toate sansele sa apara dupa data de 01 august 2011, asa ca probabil onoratele Inspectorate Teritoriale de Munca vor avea din nou ocazia sa amendeze angajatorii pentru ca nu au respectat o hotarare de guvern pentru care nu au mai apucat sa emita si procedurile de aplicare.

Ieri, spre exemplu, inspectorii ITM  Neamt se aflau inca in asteptarea miraculosului Ordin ce trebuie sa contina multsperatele proceduri.

Asadar inca NU SE STIE ce forma de organizare se va accepta, ce fel de contract trebuie incheiat cu angajatorii, ce documente trebuie sa depuna prestatorul la ITM. Si mai este o saptamana pana la 01 August 2011!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în INFORMATII GENERALE și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s